top of page
Sök
  • Skribentens bildCaroline Blixt

Tjänsteställe – ruta 245 och 246 på AGI?

Några av mina kunder har anställda inom byggbranschen. För många av dem är bostaden tjänstestället. Vad ska jag då uppge i de nya rutorna 245 och 246 på arbetsgivardeklarationen? Och hur gör jag i de fall när det inte finns någon gatuadress för platsen där den anställde har sitt tjänsteställe? 


Svar: 


Sedan den 1 januari 2023 ska arbetsplatsens gatuadress och ort anges i arbetsgivardeklarationen. Med arbetsplats menar Skatteverket den anställdes tjänsteställe. 

När den anställde har tjänsteställe i hemmet anger du gatuadressen (bostadsadressen) i ruta 245 och orten där bostaden ligger i ruta 246. 

I de fall där det inte finns någon specifik gatuadress för platsen där den anställde har sitt tjänsteställe, (exempelvis för en skogsarbetare) så anser Skatteverket att du ska ange annan lägesangivelse (ruta 245). Om tjänstestället inte är beläget på en ort ska du ange närmaste tätort eller kommunens namn (ruta 246). 

Observera att om den anställde har haft flera tjänsteställen under en redovisningsperiod ska du däremot lämna rutorna tomma.
1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page